Durere de plamani si tuse

Buna ziua Am 18 ani, si am fumat timp de un an acum 3 ani. Dupa aceea m-am lasat iar acum, de mai bine de un an, am o tuse seaca si durere de plamani in zona laterala, care se accentueaza in inspiratie, dar prezenta mereu. In diferite zile intensitatea durerii difera. As dori o parere, intrucat mi-e putin frica si rusine sa merg la doctor legat de asta, mama mea fiind medic.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Din pacate este extrem de important sa mergi la un medic pneumolog. Sunt necesare mai multe investigatii, fara de care e aproape imposibil sa primesti un diagnostic... Simptomele se regasesc in cazul mai multor afectiuni, si avand in vedere acest istoric de fumator, trebuie sa fie luate mai multe lucruri in calcul. Vei avea nevoie probabil de analize de sange, de o radiografie pulmonara, probabil si de bronhoscopie. Esti tanar si este pacat sa amani prezentarea la medic, avand in vedere ca orice afectiune ar fi, poate fi probabil tratata eficient. Multa sanatate si curaj!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.