Dupa coronavirus nu isi mai revine

Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra in speranta ca as putea gasi un raspuns in problema mea. Il am pe fratele meu internat la un spital din Londra cu acest coronavirus. Este internat de pe data de 04 Aprilie si a fost tinut la terapie intensiva intubat timp de 14 zile. Dupa aceste 14 zile i-au facut traheoctomie, pentru a-l putea trezi. A durat aproape o saptamana sa se trezeasca, dar de atunci si pana la ora actuala nu misca decat capul putin stanga - dreapta, nu vorbeste deoarece inca are tubul de la traheoctomie. La inceput ni s-a zis ca din cauza acestui coronavirus care sa plimbat prin toate organele o sa dureze destul de mult recuperarea. Dar acum dupa 3 teste de covid19 negative, nimeni nu are un raspuns de ce nu misca si de ce nu se inbunatateste starea sa. I-au facut o multime de teste, de la RMN cerebral , la aproape tot si tot nu stiu unde este problema. La momentul de fata cei de aici se axeaza mult pe fizioterapie. De aceea va scriu in a va cere o parere in speranta ca ne veti indruma in ceea ce avem de facut. Va multumesc mult pentru timpul acordat

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Din păcate, așa cum vi s-a spus, recuperarea pacienților care au fost intubați este foarte anevoioasă și lungă. Pacienții care supraviețuiesc intubației se confruntă cu slăbiciune și au dificultăți în a dormi, în a merge și în a vorbi. Unii dintre aceștia reacționează ca și cum ar fi paralizați și își folosesc cu mare dificultate mușchii. Ședințele de fizioterapie sunt o soluție pentru acești pacienți, așa că recomandarea mea este să respectați indicațiile medicilor. Mai multe informații despre cum decurge recuperarea pacienților intubați, puteți citi aici: https://doc.ro/sanatate/viata-dupa-covid-19-cum-decurge-recuperarea-pacientilor-intubati. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.