Dăunează in sarcina?

Buna, in urma cu trei saptamani am fost la dentist pt control periodic in urma căruia mi sa facut periaj pt curățarea dinților cu anestezie injectabila. In urma cu o saptamana am aflat ca sunt însărcinată, remarc ca perioada normala la menstruație o aveam p data de 3 a fiecărei luni. Îmi poate dauna in sarcina sau mai exact are vreun efect advers pt bebe? Multumesc frumos.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Exista situatii in care anesteziile sunt indispensabile si se aplica chiar si in timpul sarcinii, insa medicul trebuie sa stie acest lucru si sa adapteze doza si substanta. In mod normal, anestezia ce a avut loc la o sarcina incipienta, poate chiar inainte s aramaneti insarcinata, nu ar trebui sa aiba niciun efect advers. Tineti legatura indeaproape cu medicul gincolog daca va mai aflati in astfel de situatii pe parcursul sarcinii.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.