Distionie neurovegetativa

Buna ziua! Am aflat in urma unui control la cardiolog ca sufar de distionie neurovegetativa. Am primit aprobarea de a face sport, dar in limitele tolerantei. Ideea e ca am jucat baschet si am depus un efort prea mare probabil pentru ca fata mi s-a inrosit mai tare decat niciodata si in timpul meciului a trebuit sa ma opresc putin. Am facut sport de performanta, deci faptul ca m-am oprit era un lucru normal dupa perioadele in care nu am facut mult sport. Problema e ca de atunci daca fac efort sau daca ma ridic foarte repede din pat, fata mea se inroseste foarte tare. E posibil sa am hipertensiune arteriala? Pulsul meu se incadreaza intre 64-80 de batai pe minut in repaus.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Cred ca cea mai buna investitie in santatea dvs la ora actuala este un tensiometru, care sa va ajute sa monitorizati valorile, sub forma unui tabel, pe care puteti face adnotari cu privire la intensitatea activitatii fizice. In acest fel puteti face corelatii firesti cu privire la puls (activitate cardiaca) si tensiune (activitate circulatorie sistemica) dar si alte simptome mai putin obisnuite, asa cum descriu ele sindromul neurovegetativ.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.