Dislipidemie la bebelus

Buna ziua! Sunt internata cu fetita mea de 5 luni jumate la spitalul Grigore Alexandrescu, unde am venit pentru a o opera de hidronefroza congenitala (mai este odata operata la 1 luna si are nefrostoma stanga) si aici la recoltare sangele s-a albit, pana acum nu ni s-a intamplat niciodata, si lunar i s-a luat sange, are nivelul de lipide in sange crescut, ea este alaptata exclusiv. Care ar putea fi motivul si unde am putea merge pentru mai multe investigatii. Acum asteptam rezultatul de la electroforeza lipidelor. Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Este posibil ca dislipidemia sa aiba origine genetica, se pare ca o mutatie la nivelul unei anumite gene ANGPTL4 este implicata in generarea nivelurilor ridicate de trigliceride, dar si anumite afectiuni renale, tradusa si prin faptul ca se schimba proportia dintre albumine si acizii grasi liberi. Este foarte bine ca sunteti pe maini bune si se fac analize complexe, precum electroforeza lipidelor. Copilului i se va recomanda poate ulterior si o formula speciala de lapte si un stil alimentar specific pe perioada copilariei si viata de adult, pentru prevenirea complicatiilor cardiace si renale. 
Multa sanatate si curaj, o diagnosticare cat mai precisa va va ajuta sa intelegeti afectiunea si sa o tineti sub control. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.