diskinezie biliara

Buna ziua, am o piatra la vezica biliara de 4 cm situata undeva in spatele vezicii, riscul sa se deplaseze e foarte mic, nu am alta manifestare, cu 2 exceptii la interval de 2 ani, una de alta, cand am avut dureri puternice in zona abdomenului si care au trecut cu no-spa. Recomandati interventia chirurgicala? Se poate face laparoscopie? Pot consuma ceaiuri pt fiere- ajuta la diminuarea pietrei? Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua! Deși în majoritatea situațiilor, calculii biliari nu prezintă simptome, dacă o piatră biliară este prinsă într-un canal din interiorul vezicii biliare, aceasta poate declanșa o durere abdominală bruscă și intensă. Pacienții care prezintă simptome necesită, de obicei, o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea vezicii biliare, în timp ce calculii biliari care nu provoacă semne și simptome nu au nevoie, de regulă, de tratament. Detalii pe larg despre această afecțiune găsiți aici -- https://doc.ro/sanatate/calculii-biliari-cand-e-nevoie-de-operatie. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.