Dioptrii la copil

Buna ziua. Este normal să crească dioptriile unui copil de 8 ani de la -2,25 la -2,75 in doar 7 luni? Recomandati lentilele de noapte pentru copil la vârsta de 8 ani, și ce am putea să facem ca sa evitam creșterea rapidă a dioptriilor? Mulțumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Roxana Cozubaș - Medic Specialist Oftalmologie, Expert DOC

Buna ziua,

Din pacate, miopia poate creste si cu 1-2 dioptrii in 6 luni, asa ca o crestere de 0.50 D o incadram la cresterile "normale". Ca posibilitati de scadere a progresiei in timp exista varianta de lentile de noapte (ortokeratologie), lentile de contact multifocale sau instilatii cu atropina. Medicul dvs oftalmolog va poate recomanda cea mai buna varianta pentru copilul Dvs, toate cele expuse mai sus pretandu-se pentru aceasta varsta. Din punct de vedere al conduitei de viata, copilul trebuie sa evite expunerea la ecrane (mai ales cele mici - telefon, tableta), sa pastreze o distanta corespunzatoare fata de carte/caiet - 40 cm, si sa manance cat mai variat - legume si fructe, nuci si seminte crude. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.