Dieta pentru reducerea celulitei

Bună ziua, am 30 ani și sunt mama a două fetițe. În urmă cu 5 luni am născut, în timpul sarcinii din păcate am ajuns la 85 kg, acum am 65 kg, menționez că am 1,75 cm înălțime. Problema mea e că sunt plină de celulită pe picioare. Din păcate nu am unde să merg la sală, am achiyitionat o bicicletă fixă de cameră dar nu reușesc să fac mai mult de 10 min/zi. Vreau să va întreb ce trebuie să conțină un meniu echilibrat? Vă mulțumesc! 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Un meniu echilibrat trebuie să cuprindă toate categoriile de alimente, şi anume :
- Pâinea sau cerealele integrale se potrivesc cel mai bine dimineaţă alături de proteine de calitate din lactate degresate, carne slabă sau ou şi leugume proaspete. 
- Fructele proaspete sunt recomandate a se consuma la gustările dintre mesele principale sau ca desert.
- Carnea se potriveşte cel mai bine la prânz, cu condiţia să fie slabă, fiartă, friptă sau făcută la cuptor şi consumată alături de o garnitură de legume proaspete sau gătite la abur ori la grătar.
- La prânz se potrivesc de asemenea şi făinoasele integrale (paste, orez) sau leguminoasele sau legumele cu amidon, cu condiţia să nu depăşească un sfert de farfurie şi să fie combinate cu legume şi carne ăn cantitate moderată.
Toate aceste alimente trebuie să fie servite până la ora 18,00 pentru ca seara să nu mai fie nevoie să mâncăm decât ceva foarte uşor precum o supă sau o salată cu un peşte slab la grătar sau cu o brânză uşoară.  
Nu doar ce mâncăm are legătură cu echilibrul unei diete corecte, ci şi modul în care ne mişcăm şi ne hidratăm, aspecte care sunt foarte importante nu doar atunci când avem nevoie să slăbim, ci şi în menţinere. Spor în toate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.