Dietă pentru hipotiroidism

Bună seara,mă numesc Anca am 32 de ani și sufăr de hipotiroidism, iau eutirox de 100. Vă rog dacă puteți să îmi spuneți ce regim pot urma pt a putea slăbi, am încercat diferite diete și nu au dat nici un rezultat, deseori mă constip, dacă mă puteți ajuta cu câteva sfaturi și o dietă. Vă mulțumesc frumos

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Înainte de toate trebuie să vă asigurați că tiroida dvs funcționează corect sub tratament, adică să aveți grijă să efectuați analizele specifice (TSH, FT4) periodic, la minim 6 luni și să ajustați doza la nevoie, împreună cu medicul curant endocrinolog. Sfatul meu este să alegeți acum, pe perioada verii, fructele proaspete cu lactate moi degresate pentru micul-dejun, carne slabă la grătar cu legume din plin pentru masa de prânz și o salată generoasă cu brânză degresată sau pește pentru cină. Atenție la ciugulelile dintre mese, nu mâncați nimic dulce după ora 18.00, beți suficientă apă și nu uitați de mișcare. Deobicei mișcarea și cina corectă sunt elementele esențiale pentru o slăbire constantă și o menținere de durată. Mult succes! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.