Dieta pentru helicobacter

Buna seara, va scriu deoarece as dori sa stiu mai multe despre regimul alimentar care se tine pentru infectia cu helicobacter. Am primit indicatii la modul general, insa as dori sa stiu ce legume sau fructe pot fi consumate, ce este recomandat la micul dejun, ce gustari se pot lua sau cu orice sfat ati putea sa ma ajutati. Va multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Nu exista o dieta speciala pentru sau impotriva Helicobacter Pylori. Aceasta bacterie care poate provoca gastrita sau ulcer se trateaza cu antibiotice si antiacide, nu prin dieta. Va sugerez sa va adresati pentru un tratament corespunzator medicului gastroenterolog. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.