Dieta pentru adolescenti?

Buna ziua ! Ma numesc Cosmina , sunt in varsta de 14 ani si as vrea sa stiu ce dieta as putea tine avand in vedere ca am inaltimea de 1.57 si 54 kg . Parerea mea este ca sunt putin supraponderala si greutatea mea nu este tocmai buna . V-as ruga sa imi dati cateva sfaturi si o dieta pe care sa o urmez . Multumesc anticipat !

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Va sfatuiesc sa luati legatura cu un medic pediatru sau nutritionist care sa va evalueze si sa va masoare corect, pentru a aprecia daca aveti intr-adevar nevoie de o dieta de slabire sau doar de una de mentinere, avand in vedere ca sunteti in perioada de crestere. Va recomand sa nu incepeti la aceasta varsta nici un fel de dieta de slabit pana nu consultati un medic care sa va urmareasca si sa va ghideze. Va puteti pune in pericol sanatatea si dezvoltarea normala a corpului!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.