Dieta FODMAP

Buna ziua ce este dieta foodmap

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua,

Dieta FODMAP presupune eliminarea unor carbohidrati din dieta zilnica timp de  3-8 saptamani –  faza de eliminare, dupa care se reintroduc treptat glucidele pentru a descoperi ce categorie de alimente produce simptomele afectiunii gastrointestinale si pe care pe viitor  pacientul il va evita.

Dieta FODMAP reprezinta o dieta care ajuta la diagnosticarea problemei prin excludere si este eficienta in tratarea simptomelor specifice sindromului de colon iritabil, precum si altor afectiuni de natura gastrointestinala ori a unor afectiuni autoimune precum artrita reumatoida sau scleroza multipla.

Puteti afla mai multe despre dieta FOODMAP accesand acest articol .

sanatate


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.