Dieta antirecidiva cancer

Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce stil de viata antirecidiva neoplasm mamar pot adopta? Majoritatea medicilor sunt rezervati in a indica restrictii alimentare sau suplimente alimentare, vitamine sau oligominerale eficiente. De asemenea va rog sa imi indicati analizele de dozare vitamine si minerale esentiale in lupta cu afectiunea cronica mentionata. Va multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Stilul de viata antirecidiva nu presupune nimic special, ci doar un stil de viata cat mai sanatos si natural, care sa combine o alimentatie corecta cu miscarea. Eliminati alimentele procesate, fast-food-ul, conservele, afumaturile, zaharul si alcoolul. Va recomand sa consumati carne cu moderatie, nu mai des de 4 ori pe saptamana, dintre care 2 zile peste gras si 2 zile carne alba (pui, curcan, peste alb), din surse cat mai naturale, fructe si legume proaspete cat mai multe, leguminoase si cereale integrale, dar si nuci. Singura vitamina pe care va recomand sa o dozati in aceasta situatie este D3 si sa corectati eventualele deficite prezente.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.