Dieta alimentara pentru pietre la rinichi

Buna ziua, Am fost operata prin utereoscopie deoarece aveam o piatra blocata in uretra, am dus piatra la laborator si am primit urmatorul rezultat: Forma: granulara Culoare: alba Structura: amorfa Prezent fosfat amoniaco-magnezian si fosfat de calciu. Ce ar trebui sa scot din alimentatie? Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

intrucat suferiti de un dezechilibru al metabolismului  mineralelor calciu, magneziu, fosfor, dar si a sarurilor de amoniu, Dieta dvs va urmari:

- acidifierea urinei

- blocarea absorbtiei intestinale a fosforului (se administreaza un gel de hidoxid de aluminiu)

- reducererea alimentelor bogate in fosfor si aportului de calciu - prin micosrarea portiilor de peste, fructe de mare, crustacee

- se vor evita complet sardine sau hamsii marinate, care se consuma cu tot cu oase, soft shell crabs sau alte fructe de mare cu cochilii moi, care se consuma integral......

,Regasiti va rog in acest articol  toate indicatiile necesare pentru a va corecta dieta in sensul profilaxiei formarii calculilor, sanatate multa !


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.