Diastaza abdominala

in urma celei de-a 2-a sarcini am ramas cu o burta ca de insarcinata in 8 luni. la ecografie mi s-a spus ca mi s-au desprins muschii abdominali si am inceput constiincios abdomenele. ulterior am aflat de pe net ca am diastaza abdominala si sunt total contraindicate exercitiile clasice pt abdomen. ma ajutati, va rog, cu o informare asupra acestei probleme, pentru a-mi recapata aspectul dinaintea sarcinilor. multumesc fabiola

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Florin Cujbă - Fitness Coach, Expert DOC

Daca in primele 8 saptamani de dupa nastere nu se remediaza atunci este mult mai greu. Este o situatie care trebuie abordata din timpul sarcinii sub supravegherea unui kinetoterapeut. Daca kinetoterapeutul nu este atent este posibil sa faca si mai mult rau. Este contraindicat sa ridicati greutati de pe sol deoarece asta implica o incordare a peretului abdominal contraindicata. In alta ordine de idei este necesara o abordare de tip posturala. Execritii de respirat de retragere a peretelui abdominal insa rezultatele nu sunt chiar usor de obtinut. Dureaza de la 1 luna pana la 1 an si trebuie facute constant fara pauze.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.