Diaree,voma si lipsa poftei de mancare la copii

Buna ziua,am o fetita de 3 ani si de sambat o inceput sa nu mai aiba pofta de mancare îi venea sa vomite si sa aibe diaree.Cu greu o mancat 4 linguri de pilaf de orez cu piept de pui duminica nu o vrut sa manance deloc avand scaune moi toata ziua,luni o mancat un.pic de pireu de legume cu piept de curcan si jumatate de felie de paine marti neam dus la doctor de familie si mio zis ca asa mai vomita copii si mio dat debridat si metrocoplamid iam.dat 7 ml de metrocoplamid insa nu o durat mult si o vomitat mam dus la urgente.la pediatrie io luat sange analizele bune io pus o perfuzie si mio dat drumu acasa nu reusesc sub.nici o forma sa o fac sa manance cere doar apa ,iam mai dat ceai de menta si cateva linguri de supa ce as putea face in situatia asta sau ce as putea sai dau.Si vineri seara o mai mancat un crenvusti de pui din comert.multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Vă recomand să mergeți la un pediatru, ca să vă asigurați că micuțul nu are afte sau roșu în gât sau amigdalită, de exemplu, mai ales că acuză lipsa poftei de mâncare. Pentru că micuțul a vomitat, este posibil să fie vorba de o gastroenterita. Dar doar un medic vă poate confirma diagnosticul. Mai multe despre aceste probleme de sănătate, puteți citi aici: https://doc.ro/sanatatea-copilului/afte-bucale-la-copii, https://doc.ro/sanatate/amigdalita-cauze-simptome-si-tratament, https://doc.ro/sanatatea-copilului/varsaturile-la-copii-cand-e-cazul-sa-mergi-la-medic. O zi cu grijă de sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.