Diagnosticarea limfedemului

Buna ziua, imi puteti spune ce specialitate din cadrul medicinei poate diagnostica limfedemul? Va intreb pentru ca tatal meu este diagnosticat de 4 ani cu cancer pulmonar, si de aproape un an de zile a inceput sa i se umfle mana si nimeni nu stie care este problema. Mentionez ca a facut CT, RMN, test dopler, eco parti moi si rezultatul a fost, de fiecare data, neconcludent, si pe zi ce trece i se umfla mai mult si incepe sa apara si durerea. Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Cătălin Costovici - Medic Primar Oncologie Medicală, Expert DOC

Buna ziua, informatiile sunt destul de limitate si e greu de spus in ce context apare edemul de brat. De regula trebuie cautata o cauza vasculara sau ganglionara sau chiar legata de boala oncologica diagnosticata in urma cu 4 ani. Edemul de brat este intotdeauna suspect spre deosebire de edemul membrelor inferioare unde edemul poate avea si cauze banale de genul insuficientei venoase. Pentru problematica vasculara trebuie consultat un flebolog, pentru restul trebuie repetate investigatiile de inalta performanta.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.