Diagnostic Hpv

Bună seara! În urma cu un an am descoperit prezenta virusului hpv,tulpinile 33 si 52.Am făcut inclusiv biopsie si doamna doctor mi-a spus că trebuie să efectuez control din 6 în 6 luni pentru a monitoriza evoluția virusului si un tratament pentru întărirea imunității. La ultimul control efectuat mi-a spus că nu sunt motive de îngrijorare și ne vedem după alte 6 luni pentru un alt test papanicolau. Voiam să știu daca mai trebuie să fac și altceva în afară de testul papanicolau la 6 luni.Imi este teamă că acest virus sa nu transforme celulele anormale în celule canceroase. Va mulțumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Ar trebui sa stim varsta Dvs si rezultatul in detaliu al buletinului Papanicolaou pentru a vedea celularitatea descrisa. Protocolul de tratament al HPV se stabileste in functie de acesti parametri.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.