Diabeticii se pot epilare folosind metoda IPL ?

Bună ziua! Am 20 de ani si am diabet zaharat de tip 1 de 12 ani. In tot acest timp nu am avut probleme, am respectat regimul alimentar si totul e ok. Insa, am o mare problemă cu pilozitatea întregului corp. M-as putea epila folosind metoda IPL? Am facut mai demult o testare la un salon a acestei metode IPL si nu am manifestat reactii adverse. Am citit păreri pro și contra pe net, si nu stiu ce sa fac. M-ati putea lămuri? Mulțumesc frumos!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Nu ar trebui sa exista nicio constrangere a metodelor de epilare, inclusiv cea mentionata, in contextul patologiei dvs. Asigurati-va insa ca il tineti la curent pe medicul dvs diabetolog mai ales daca aveti reactii tegumnetare care persista sau daca sunt exacerbate.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.