Despre vaccinul antigipal

Bună seara.Scuze ca deranjez as vrea sa va întreb, am făcut vaccinul în România mă răcesc mereu.Va rog sa mi spuneți mai pot sa l fac din nou ?Sânt în alta tara.Multumesc pentru amabilitate. Cu stima Elena.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Vaccinul antigripal protejează doar împotriva virusurilor gripale, și nu împotriva răcelilor. Din această cauză, deși v-ați vaccinat, puteți totuși să răciți. Există și cazuri rare în care imunizarea nu se realizează nici în cazul gripei, iar pacientul se îmbolnăvește oricum. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.