Despre consumul cerealelor de mic dejun

Știu că de regulă se recomandă să mănânci cereale (cu lapte sau iaurt) la micul dejun. Copii mei preferă vreo 2 sortimente de cereale integrale pt copii (de la Nestlé), dar ei le mănâncă numai seara, uneori în loc de cină, pe la ora 20.00 mănâncă lapte cu cereale. 
  
Nu am reușit să-i conving să le mănânce dimineața sau altcândva. Deci vă întreb, cât de sănătos este să le consume seara? Sau nici nu trebuie să-mi fac griji pentru asta? 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

E foarte adevarat ca cerealele cu lapte sau iaurt sunt mai potrivite pentru micul-dejun decat pentru masa de seara. Daca insa copiii dvs le mananca cu placere si nu au probleme cu greutatea, este in regula sa ii lasati sa le consume si un pic mai tarziu.

Problema apare daca au mult zahar adaugat si cacao, ceea ce ar putea sa ii agite seara si, in plus, sa le creeze dependenta de gustul dulce.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.