DERMATOLOG

Sunt diagnosticat cu Lichen Plan și nu îmi trece, cu cele două unguente recomandate! Mă puteți ajuta cu un tratament eficace, dacă există? Persistă pe încheieturile mâinilor și arată urât! Mulțumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! Nu exista niciun tratament care sa vindece lichenul plan, insa unele medicamente pot ameliora manifestarile acestuia. Lichenul plan se manifesta episodic, ceea ce inseamna ca poate disparea complet timp de cativa ani, intrand in faza de remisiune, pentru ca apoi sa se reactiveze subit. Va invit sa aflati din articolul nostru ce solutii de tratament exista pentru lichenul plan, in functie de localizarea acestuia - https://doc.ro/sanatate/lichenul-plan-si-lichenul-plano-pilar. Pentru tratament, trebuie sa consultati din nou un medic dermatolog. Multa sanatate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.