Dermatita seboreica la copii

Problema este a fetitei mele de 6 ani care prezinta o problema a pielii la nivelul scalpului. Sunt niste cojite care acopera o mare parte a pielii. Problema persista de aprox 1 an dar in ultima vreme s-a extins aproape pe tot scalpul si cojitele sunt mai mari. Am fost la dermatolog acum 1 an, timp in care am folosit sampon Stieprox si Kerium DS Uriage combinate la baie. Diagnosticul a fost dermatita seboreica, sampoanele au fost eficiente, mai apareau cateva zone mici cu cojite mai ales in zonele parietale si occipitala dar in ultima luna pielea este rosie si cu cojite multe. Ce-mi recomandati? Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Dermatita seboreica este o afectiune cronica, ce se manifesta cu episoade de acutizare si de remisiune. Efectul obtinut in urma tratamentelor este ca episodul acut sa treaca mai repede şi sa se spatieze cat mai mult intervalul pana la un eventual viitor episod acut. Pe parcursul evolutiei afectiunii episoadele pot creste în severitate sau pot diminua.

Dacă şampoanele nu mai controlează situatia, sfatul meu este să efectuati un nou consult dermatologic pentru a vi se prescrie un tratament mai activ. Terapiile mai eficace decât şampoanele utilizate până acum se pot recomanda numai în urma evaluării intesităţii şi severităţii leziunilor. Exista variate optiuni terapeutice, cu solutii sau geluri pentru uz local. Acestea actioneaza bine si pe roseata si pe scuamele existente. Iar tratamentele se recomanda in functie de aspectul si extinderea leziunilor. Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.