Depresie copil 13 ani

Buna ziua, am un copil in varsta de 13 ani. In toamna anului 2015 i-am gasit un carnetel in care isi desenase opt metode de sinucidere . Criza cea mai mare o definesc eu azi este ca i-am schimbat colectivul in anul in care a inceput clasa a cincea pe motiv ca la acea clasa se invata germana ca limba straina principala. Colegii noi de la acea clasa au fost foarte rautaciosi cu el si nu l-au integrat in colectivul lor aproape nici pana azi. Mai acum o luna a avut un conflict cu un coleg care a mintit ca el a re o problema cu colegii de etnie roma si ca nu este de acord ca ei sa-i fie colegi. S-a iscat un scandal in clasa (forte multi colegi, de etnie roma, au mers la banca lui si l-au injurat si vorbit urat, amenintat pentru ca el reusise sa le retina o petitie semnata de acestia pentru excluderea copilului meu din clasa), scandal care a fost aplanat de diriginta . De o perioada de timp nu mai are incredere in el si plange ca el nu reuseste nimc . Are note foarte bune la invatatura, anul trecut a avut media generala 9,50 .Noi il ajutam cu lectiile in principal tatal care are cunostinte solide de matematica avand absolvita o facultate in domeniu cu media 10. Am fost la un consult la d-na doctor Poppa Mihaela de la spitalul Grigore Alexandrescu si ne-a recomndat un medicament Zoloft 1 mg / zi si Atarax pe care l-am cumparat din Bulgaria. Despre Zoloft eu am citit prospectul si la efecte adverse am vazut rectii suicidale, de fapt foarte insistent mi-a recomandat sa il urmaresc permanent, doua saptamani de zile cat vom incepe acest tratament cu Zoloft. Concluzia mea este ca nu voi incepe acest tratament si vreau sa merg si pe opinia altui specialist in neuropsihiatrie daca puteti sa-mi recondati un neuropsihiatru pentru copii, sau ce pot face in acest sens .Va multumesc anticipat pentru ajutor. p.s noi locuim in Bucuresti sector 1 si nu este nici o problema cu deplasarea

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Elena Coman - Medic Specialist Psihiatrie, Expert DOC

Buna ziua! In cadrul Sp. Cl. Al. Obregia exista doua clinici de psihiatrie infantila plus linia de garda care functioneaza permanent. Orice specialist de acolo poate face o evaluare completa si o recomandare de tratament si/sau consiliere psihologica.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.