Depresie

Nu mai fac tratament, am făcut un an tratament, am diagnostic Iluzie psihotica bizara, de când fac spor merg la sala, dorm zilnic după lucru o ora sau chear doua și ma odihnesc bine noaptea, nu mai am nici o problema, știu ca poate sa revină boala dar e riscul meu ma simt mult mai bine fără medicamente, sunt ok, arat bine, am slăbit, am 36 de ani, de mic am făcut sporturi, merg cu bicicleta mult sunt pasionat de ciclism, etc. AM FĂCUT 5 depresii în total, și de când eram mic cum întrerupem tratament îmi reveneam ma simțeam bine, 10 ani nu am avut probleme, boala o reapărut în 2007, am făcut tratament 2 ani, în 2015 o reapărut, și ultima internare a fost în 06.06.2016, cam atunci ca țin bine minte data când eram în spital, știu ca iluziile sunt o nebunie, și par reale, și duc spre alte porcarii spre rău, dar unele vise din depresie, se întâmplă după o perioada în realitate, o întâmplare ce nu pot sa o uit din spital, este ca vream sa scap de o pisica care făcea gălăgie în copac, și nu puteam, în timp ce ma rugam cum știu eu pe hol, noaptea la doua dimineața, a puscat un bec pe hol sa facut țăndări, și pisica sa speriat și a fugit nu sa mai întors niciodată, știu ca pare o întâmplare o coincidenta, da și uni doctori sau pus un semn de întrebare în legătură cu mine, și înainte de 2016 spuneau ca am al șaselea simt, și ca neuroni mi sau ciocnit în cap și ca sunt foarte deștept, și pedant sunt foarte diferit, mau prins când făceam Yoga, nu iam auzit când au întrat în camera, când eram f mic am făcut yoga și am reușit sa întru în transa nu mam gândit la nimic, cand mam trezit, pentru câteva secunde îmi uitasem rațiunea, nu știam de ce merg la școală, de ce la bunici, de ce acasă, cu ce scop, și de ce, e interesant, știu ca poate sa revină boala, dar cred ca dacă sunt atent și atrag în viata cea ce e bine o sa fie bine, eu cred mult în legea atracției. Unele chestii nu le spun medici și nu le pot găsi ca și explicați pe internet. Am făcut și alte chestii nemaiîntâlnitee.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Petruța Gheorghe - Psihoterapeut, Expert DOC

Stimate Domn In unele tulburari psihiatrice e mai bine sa ramanem in tratament, chiar si in doze mici, cu substante active care sa ne ajute sa gestionam  fenomenele mai „bizare”. Unii oameni iau toata viata insulina (pt diabet) altii eutirox pentru tulburari de tiroida, asadar uneori este nevoie sa luam permanent o medicatie pentru a functiona bine, in primul rand pentru noi insine. Va sugerez, cu toata simpatia, sa contactati medicul psihiatru care v-a ingrijit in 2016 sau oricare altul v-ar da incredere si sustinere. Este cel mai bun lucru pe care ati putea sa-l faceti pentru dvs. Toate cele bune, sanatate, aveti grija de sanatatea dvs.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.