Dependenta de jocuri video

Buna ziua! Prietenul meu a devenit dependent de jocuri video si nu am solutii! Sunt ingrijorat si mi e teama sa vorbesc despre subiectul asta cu el, deoarece fiecare zii incerc si incurajez. Nu stiu ce sa mai incerc inafara ca sunt intelegatoare si respect deciziile lui, dar a devenit in ultimul timp dependent si neglijeaza contacte sociale si alte activitati, aveti solutii, sfaturi sau un profesionalist/a?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Jocurile de noroc au consecințe atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Pe de o parte, dependența de jocuri de noroc poate favoriza alte dependențe precum cea de alcool ori de droguri, iar, pe de altă parte, din cauza risipei de bani, cel dependent de jocuri de noroc își deterioarea relațiile din jur. Nu există un tratament pentru dependenții de jocuri de noroc, dar prin consiliere psihologică, tratament medicamentos recomandat de specialist și chiar aderarea la grupuri de suport sunt metode prin care cel dependent poate fi ajutat. Mai multe informații despre dependența de jocuri de noroc, puteți citi aici: https://doc.ro/consum-responsabil-prevenirea-dependentei/dependenta-de-jocuri-de-noroc-cum-o-recunosti. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.