De la ce pot apărea dureri după o operație de valvă mitrală?

Vă rog să-mi trimiteți câteva lămuriri referitor la operația pe cord deschis: am o proteză de valvă mitrală și am niște dureri de suprafață de la operația propriu-zisă dar am și o durere tip "gheară" în partea stângă, nu tot timpul dar destul de des. Credeți că este o problemă gravă și e necesar să mă prezint la medicul chirurg care m-a operat acum o lună? 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Șerban Bălănescu - Medic Primar Cardiologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Durerile osoase ale sternului care a fost secționat la operația de protezare a valvei mitrale sunt frecvente mai ales în perioada post-operatorie precoce, ca în cazul D-voastră. Operația de protezare valvulară este traumatică și produce o reacție inflamatorie locală și sistemică, astfel încât durerile locale, subfebrilitatea sau oboseala persistă câteva săptămâni după intervenție. Ținând cont că operația a fost realizată cu o lună în urmă, vă sfătuiesc să vă prezentați la chirurgul operator pentru un control clinic simplu cu examinarea cicatricii. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.