De ce ma dor urechile?

Buna seara! De 2 saptamani ma dor urechile si am un ganglion marit dupa una si in zona capului si ma si dor. Am mai avut un episod in care ma dureau urechile cu tot cu fata si mi-am facut un tomograf la care mi-a iesit sinuzita maxilara, rinita hiepertrofica si deviatie de sept. In prezent am si o infectie cu candida bucala si cu stafilococul auriu in gat. Am fost la consult Orl si mi s-a spus cam faringele inflamat si gatul uscat. Mi s-au dat antiinflamatoare, dar durerea tot nu imi trece. Mi s-a spus sa repet exudatele si daca ma mai dor, trebuie sa mi se administreze antibiotic. Ce ma sfatuiti sa fac, am repetat exudatele si acum astept rezultatul. Sa imi fac un tomograf in zona gatului? De ce persista durerea de ureche, in mod deosebit cea stanga ma doare si acum ma sperie ganglionii mariti. Multumesc.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Este vorba despre o otita favorizata de inflamarea zonei, care trebuie gestionata terapeutic - cu antibiotic, antiinflamator si neaparat urmariti dezobstruarea cailor respiratorii superioare -cu tratament inhalator specific - picaturi nazale, instilatii de apa de mare etc., altfel otitele vor fi instretinute de obstructia meatului nazal.

De asemenea, asigurati-va ca mentineti si umiditatea optima a camerei (un umidificator).


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.