De ce ma balonez si am gaze?

Buna seara. Care ar putea fi motivul pentru care ma balonez si am gaze indiferent de ceea ce mananc? A devenit deja o situatie jenanta si nu stiu ce sa iau sau ce sa fac sa nu ma mai confrunt cu aceasta problema. Am fost la gastroenterologie dar nu s-a rezolvat nimic. Multumesc pentru un eventual raspuns/recomandare.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Cauzele balonării pot varia, începând de la consumul unor alimente, până la stres, tulburări hormonale sau alte afecțiuni. De altfel, și modul în care consumați alimentele poate duce la balonare. De exemplu, dacă obișnuiți să mâncați foarte repede, înghițiți mai mult aer decât ar trebui și astfel există riscul să vă confruntați cu balonare. Pentru a trata balonarea, trebuie mai întâi să fie depistată cauza acesteia. Puteți încerca unele remedii naturiste, dar și să adoptați o dietă benefică pentru tractul digestiv. Găsiți aici mai multe informații, care sper să vă fie utile: https://doc.ro/totul-despre-colita-ulcerativa/totul-despre-balonare și https://doc.ro/sanatate/gazele-intestinale-flatulenta-pot-fi-combatute-cu-metode-naturale. O zi cu grijă de sănătate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.