De ce apar durerile oculare

Dupa 4+ ore de lucru in fata laptopului incep sa simt dureri "in spatele ochilor". Ce ar putea fi si ce recomandari aveti?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Roxana Cozubaș - Medic Specialist Oftalmologie, Expert DOC

Bună ziua. Termenul de astenopie sau „oboseală oculară" descrie simptomele și semnele care sunt asociate cu folosirea în exces a ochilor. În cazul dumnevoastră, este normal ca după ce ați lucrat multe ore în fața ecranului laptopului să vă confruntați cu dureri oculare. Ca să evitați astfel de probleme,încercați să luați pauze dese de la folosirea dispozitivelor electronice. De altfel, suplimentele cu luteină și zeaxantină sunt de ajutor în calmarea acestor simptome. Dacă nu vedeți îmbunătățiri, recomandarea mea este să consultați medicul oftalmolog, pentru un tratament precis. Multă sănătate!
 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.