De ce am insomnii?

Buna ziua doamna doctor! Am mare nevoie de sfatul dvs. In curand voi implini 16 ani; mie mi-a venit prima data menstruatia acum 2 ani, am slabit (asa am vrut) si de atunci nu mi-a mai venit deloc. Urmează sa fac niste tratamente naturale cu hormoni, insa problema mea este ca de 2 ani nu am mai putut sa dorm consecutiv doua sapt. la rand. Am foarte des insomnii si nu pot sa scap odata de ele. Credeti ca daca mi-ar veni menstruatia aceasta problema ar disparea?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Este posibil, in general adolescentii se confrunta cu probleme legate de insomnie, care pot fi corelate cu anumite fluctuatii hormonale, insa deja in cazul tau problema mi se pare destul de grava si poate avea consecinte asupra starii tale generale de sanatate. Sfatul meu este sa mergi la un endocrinolog pentru reglarea problemei menstruale si mai multe investigatii, inclusiv o echografie abdominala, dar si la un psiholog pentru a gasi solutii pentru gestionarea insomniilor (eventual melatonina sau valeriana, sunatoare.... practicarea de yoga..)


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.