De 4 zile bebelușul de un an si jumătate nu mănâncă.

Buna ziua, fetita mea de un an și jumătate are toata cavitatea bucala inflamata, are afte foarte urate, miroas urat. De ieri iau aparut si pe exteriorul feței in zona gurei. Refuza orice aliment chiar si iaurtul, plange de 3 zile de durere. Precizez ca locuim in uk iar medicii de la urgente iau dat un spray oral. Oare ar trebui sa ma ingrijorez ca nu mananca nimic? Va mulțumesc anticipat

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. De regulă, aftele bucale se vindecă de la sine în câteva zile. Din cauza disconfortului, este normal ca micuțul să refuze alimentele, mai ales mâncărurile sărate, picante sau crocante. De aceea, este bine să le evitați în această perioadă. Puteți încerca să oferiți copilului alimente cu textură cremoasă. Ar fi bine dacă l-ați convinge să consume iaurt, pentru că bacteriile benefice din iaurt vor îmbunătăți sănătatea cavității bucale. Este important ca cel mic să se hidrateze corespunzător, pentru că deshidratarea poate agrava simptomele cauzate de aftele bucale. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.