Date ECG ingrijorare

Buna ziua.

Am facut un ECG la inima la CSM psihiatrie adulti (sufar si psihologic) din cauza ca mi-am luat tensiunea la tensiometru si tensiunea si pulsul erau marite mai exact 160 tensiunea si pulsul 115. Si tin sa spun ca mereu am asa cand mi se ia tensiunea, pulsul marit si tensiunea putin maricica doctorul psihiatru a zis ca e de la panica, eu sufar si de anxietate si sunt mai emotiv. In fine doctorul psihiatru trebuia sa plece s-a uitat 3 secunde pe ECG si a zis ca e de la panica. Insa apare o problema: Pe foaia de la ECG scrie asa: Rata vent. 130 bpm Int FP 126 ms Dur.QRS 98 ms QT/QTc int 288/365 ms axa P/QRS/T 33/ 86/ 26 amp.RV5/SV1 0.955 /0.765 mV amp RV5+SV1 1.720mV TA:160/115 mmHg Tahicardie sinusala (e de la panica/frica/emotivitate asta sigur) Bloc de ramura dreapta incomplet Denivelare ST moderata Anomalia undei ST si T nespecifica Posibila hipertrofie atriala stanga ECG anormal

Ce inseamna acele valori si date? Chiar am bloc de ramura incomplet, deniverlare ST moderata, posibila hipetrofie atriala stanga sau nu e adevarat si mai poate da eroare aparatul? Trebuie sa ma ingrijorez?Sufar cu inima? Mentionez ca am peste 117 kg (dar sunt si inalt). E obezitate stiu. Dar vreau sa intreb un dr specialist de aici: E cazul sa fac un control la inima? Am ceva la inima dupa ECG asta? E posibil sa am hipetrofie atriala stanga? Sa ma ingrijorez sau nu? Ajutati-ma va rog. Multumesc mult anticipat. Zi frumoasa!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna seara, ar trebui sa mergeti la un medic cardiolog pentru a efectua o echocardiografie cardiaca. Din cauza greutatii excesive, inima este obligata sa lucreze in exces - de aici si posibila hipertrofie atriala, care insa trebuie explorata imagistic. Mergeti asadar la cardiolog unde veti primi medicatie preventiva, cu siguranta. Medicul cardiolog va aprecia ca este cazul monitorizarii cu aparat de tip Holter si va decide ulterior si eventuaitatea unei terapii specifice, va va recomanda o dieta si un stil de viata mai activ, sport, masaj, relaxare, plimbari, psihoterapie. Sanatate multa si curaj!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.