Cuperoză și brobonițe față

Bună ziua, Mă numesc Violeta, am 41 de ani și de ceva timp tenul îmi este încărcat cu brobinite și am nevoie de sfatul dvs pentru a scăpa de acestea. De asemenea, în zona bărbiei mă chinui cu acneea și cuperoză. Ce îmi recomandați să fac? Vă mulțumesc. 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua. Acneea şi rozaceea coexistă foarte rar la aceeaşi persoană. Ambele sunt afecţiuni cronice, ce necesită tratamente de atac pentru momentele de acutizări ale leziunilor, precum şi tratamente de întreţinere pe termen lung, pentru a consolida efectele şi a face profilaxia apariţiei unor noi leziuni. Acidul azelaic sub formă de gel este un produs pentru uz topic ce are efecte bune în cazul ambelor afecţiuni.

Micile leziuni pe care le descrieţi că încarcă tenul pot fi de mai multe tipuri, intre care mici comedoane sau leziuni datorate uscăciunii cutanate ce însoţeşte rozaceea, ori leziuni de dermatită de contact de la unele produse pe care le aplicaţi pe piele. De aceea, este mai indicat să mergeţi la un nou consult la medicul dermatolog pentru a vedea în ce categorie se înscriu aceste leziuni, întrucât tratamentul este diferit pentru fiecare categorie în parte.

De asemenea, un nou consult va evalua situaţia leziunilor de acnee şi-sau rozacee, pentru a permite un tratament individualizat, care să ţină cont de nevoile tenului la acest moment. Pentru a investiga cauzele apariţiei leziunilor de acnee la această vârstă, vă puteţi adresa medicului ginecolog pentru o ecografie ovariană şi o dozare hormonală.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.