Cum slăbești după sarcină?

Bună ziua, Mă confrun cu o problemă, am fost însărcinată și am luat 28 de kg pe sarcină, au trecut 2 luni și jumătate de când am născut și am reuzit să slăbesc 16 kg. Însă mi se pare că am o perioadă de stagnare și nu aș dori să mă obisnuesc cu kg în plus. Mai mult decât atât alăptez exclusiv și mă bate gândul să adopt un stil de viață vegetarian pt. a slăbi mai repede, însă nu doresc să îi fac rău copilului și să stric calitatea laptelui.... În concluzie doresc de la dumneavoasta un sfat care să mă ajute să slăbesc mai repede dar să pot să și alăptez în continuare. Mulțumesc 

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Felicitări pentru rezultatele extraordinare de până acum! Este firesc acum să nu mai slăbiți la fel de repede ca în primele 2 luni și este foarte bine că se întâmplă așa, căci nu se recomandă a se slăbi în timpul alăptării mai mult de 1 kilogram pe săptămână! Momentan nu aș ajusta dieta în sensul eliminării proteinelor de origine animală, ci aș miza pe mai multă mișcare! Spor în toate! 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.