Cum se manifestă depresia în menopauză?

Bună ziua, am 46 de ani și de câteva luni s-a instalat menopauza. Am înțeles că în această perioadă depresia este un lucru normal, însă uneori simt că stările prin care trec sunt destul de grave pentru a se datora doar menopauzei. Credeți că ar trebui să mă adresez direct unui psihiatru?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Elena Coman - Medic Specialist Psihiatrie, Expert DOC

Este adevărat că modificările hormonale ce apar în cursul menopauzei pot determina apariția unor probleme emoționale. Cel mai bine ar fi să vă adresați psihiatrului și endocrinologului, care împreună cu dumneavostră, vor evalua intensitatea stărilor emoționale și necesitatea unui tratament corespunzător. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.