Cum se calculeaza perioada de ovulatie

As dori sa stiu cum se calculeaza perioada ovulatiei. Medicul ginecolog mi'a spus ca ziua 14 din ciclu reprezinta ziua ovulatiei, dar mai citeam ca perioada de ovulatie este intre ziua 10 pana in ziua 16 a ciclului. O metoda contraceptiva in afara de anticonceptionale ce imi recomandati? Multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Perioada de ovulatie este variabila in functie de lungimea ciclului menstrual. Ea este cu aproximatie in zilele 10-14 numai in cazul unui ciclu menstrual de 28 zile. Exista mai multe optiuni pentru contraceptie, in functie de varsta, planning-ul familial, etc.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.