Cum scapam de parazitii din par?

Buna ziua ! Fiica mea, care detine o podoaba capilara foarte bogata a descoperit ca a fost infestata cu paduchi. Nu stim exact cum s-a intamplat, insa credem ca in RATB. Asta conteaza mai putin. Ceea ce este foarte important pentru noi acum, este cum scapam de ei? Se chinuie inca din luna Mai a anului trecut. A folosit sampoane speciale si cateva spray-uri, tratament cu ulei de arbore de ceai, insa nu am reusit sa scapam de ei definitiv. La fiecare spalare (dupa 2 zile) cad. Asteptam o sugestie si din partea dumneavoastra. Multumim !

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua!

In cazul paduchilor, este important sa verificati daca mai are cineva din jur, membrii  familiei sau cei din colectivitatea de care ea apartine.  Exista un mare risc de a se reinfecta de la persoanele cu care vine in contact, chiar daca face corect tratamentul si scapa initial de ei.

Paduchii, si mai ales ouale lor, sunt mai multi in zona cefei si in spatele urechilor. Acestea sunt zonele care trebuie controlate cel mai riguros, intrucat densitatea oualor este mai mare pe parul din aceste regiuni. Aici trebuie si insitat cu tratamentul

Puteti folosi sampoane si spray-uri tratament anti-paduchi, pe care sa le intindeti bine pe parul uscat si la nivelul intregului scalp si apoi sa asteptati 15 minute pana la clatire, lasand produsul sa actioneze. Dupa spalare, este bine sa periati parul, desprinzandu-l in suvite, folosind un piepitene special pentru paduchi, care va indeparta atat paduchii, cat si ouale acestora. Perierea trebuie sa fie relative indelungata, uneori un par lung poate fi periat chiar si timp de jumatate de ora, pentru a indeparta parazitii si ouale lor. Nu uitati sa curatati bine pieptenele dupa fiecare folosire.  Este indicat sa reaplicati samponul sau spray-ul  la o saptamana de la primul tratament, si, in functie de necesitati, tratamentul poate continua.

Dupa ce au fost eliminate toti paduchii si toate ouale, se poate folosi un spray de preventie a reinfectiei, mai ales daca in colectivitate mai sunt persoane cu aceeasi problema.

Mai nou, exista solutii pentru identificarea oualor, care odata aplicate pe scalp, coloreaza ouale parazitilor pentru a putea fi vizualizate mai bine si indepartate la pieptanat.

Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.