Cum să slăbesc mai ușor?

Bună ziua. As dori sa dau jos cateva kilograme dar este foarte greu. daca nu am grija la ce bag in gura, imediat ma ingras; Este normal asa? Ma uit la cei din jur care mananca nesanatos, tot ce le pofteste inima . Eu incerc sa am o dieta echilibrata dar cred ca gresesc undeva. Ce trebuie sa fac? Am 178cm si 67 kg, sunt destul de bine asezate kilogramele, exceprtie facand zona aripioarelor. Vreau sa ajung macar la 64 de kg.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Cu cat aveti mai putine kilograme de slabit, cu atat mai greu este sa le dati jos, ati observat foarte bine! Si intr-adevar este foarte frustrant sa vedem cum altii nu tin cont de nimic din ce mananca si totusi nu se ingrasa. Recomandarea mea este inainte de toate sa va relaxati si sa nu va mai comparati cu nimeni altcineva. Fiecare dintre noi este diferit atat ca metabolism, cat si ca mod de dispunere a masei musculre si a tesutului adipos. Aveti o greutate normala si chiar spre limita inferioara a normalului din punct de vedere medical, iar daca va deranjeaza doar anumite zone unde s-a depus mai mult tesut adipos,va fi nevoie sa le corectati prin miscare, caci din dieta va va fi foarte greu sa slabiti doar din "aripioare". Si da, la un anumit moment dat, dupa sarcina, dupa menopauza si cu fiecare an care trece peste noi, chiar avem nevoie sa avem grija la tot ce mancam, ce bem si mai ales la ce rontaim :) ca sa nu ne ingrasam. Trist dar adevarat :)


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.