Cum sa scap de pete si de acnee

Buna ziua de ceva timp tot îmi apar pete pe frunte de la coșuri in momentul in care îmi iese un coș am și o mâncărime de aceea o să vă trimit o poză ca să vedeți despre ce este vb vă rog foarte mult să mă ajutați am ajuns să am momente să nu mai ies din casă de rușine.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua. Leziuni faciale de tipul coşurilor pot apărea în mai multe tipuri de afecţiuni, cel mai frecvent în acnee şi în rozacee, ori în alte patologii de tipul foliculitelor, dermatitei periorale, etc. De aceea nu vă pot face recomandări foarte precise.

Pentru un diagnostic de certitudine, efectuaţi un consult dermatologic. Într-adevăr, atunci când există leziuni cu inflamaţie puternică, pot rămâne pe piele pete brune un timp mai îndelungat după vindecarea leziunii de bază. Pentru că aceste pete brune pot fi accentuate de soare, vă recomand să utilizaţi zilnic cremă ecran solar cu factor maximal de fotoprotecţie atât pentru UVA, cât şi pentru UVB, chiar atunci când aveţi leziunile inflamate, pentru a preîntâmpina accentuarea coloraţiei brune odată cu vindecarea.

Pe zonele colorate (cu pete) aţi putea să încercaţi să utilizaţi creme depigmentante. Odată stabilită exact cauza apariţiei coşurilor, aţi putea recurge şi la alte tratamente care să amelioreze petele, şi anume tehnici de exfoliere (dar acestea numai după ce veţi cunoaşte cauza apariţiei coşurilor şi veţi începe şi tratament specific afecţiunii). Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.