Cum să scap de coșuri?

Bună seara! Mă numesc Alina, am aproape 20 de ani și de vreo două luni mi s-a umplut fața de puncte negre și coșuri. De obicei am un ten foarte curat și îmi mai apar două-trei coșuri uneori, însă acum am fața plină și încă apare câte unul. Care e motivul și ce aș putea să fac? Țin să menționez că încă am probleme cu menstruația, în sensul că nu e regulată și sunt luni în care nu îmi vine deloc. Ar putea fi asta problema? Mi se pare că atunci apar cele mai multe.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua.

Ţinând cont de descrierea pe care o faceţi, este vorba de leziuni de acnee. Unul dintre factorii care pot declanşa sau agrava apariţia coşurilor este dezechilibrul hormonal. Mai ales ca aveţi un ciclu neregulat. Sfatul meu este să consultaţi şi un medic ginecolog, care va efectua o ecografie ovariană pentru a investiga un posibil sindrom al ovarelor polichistice şi vă va recomanda să efectuaţi un profil hormonal, pentru a stabili dacă există dezechilibre la acest nivel. În cazul în care este o problemă hormonală, medicul ginecolog vă va recomanda şi tratament pentru normalizarea ciclului, aceste terapii având efecte benefice şi pe ameliorarea leziunilor de acnee.

Un stil de viaţă sănătos şi o îngrijire locală a tenului acneic este obligatorie, indiferent de rezultatele analizelor mai sus menţionate. Vă recomand să efectuaţi şi un consult dermatologic, care va stabili exact extinderea şi severitatea leziunilor pe care le aveţi, întrucât tratamentul se individualizează şi în funcţie de tipul leziunilor. În unele cazuri este nevoie şi de tratament oral, nu numai de tratament local. Tratamentul local include produse de îngrijire, demachiante, soluţii tonice, produse de gomaj şi creme pentru tenul acneic, care este ideal să fie recomandate de un medic, după ce a evaluat cum se prezintă tenul dumneavoastră, întrucât variatele produse care există pe piaţă au indicaţii specifice de utilizare în funcţie de tipul de leziuni care există pe faţă.

Vă doresc mult succes!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.