Cum sa procedezi in cazul unei mușcături de căpușa?

Buna seara. Astăzi nepotul meu in vârsta de 19 ani o observat o căpușa pe brațul stâng, dar nu știe exact de când era acolo. S-a prezentat la spitalul din Curtea de Argeș, la urgente, unde i-au scos căpușa si i-au prescris Oxacilina, dar nu i-au facut antitetanos. Noi suntem foarte speriați. Trebuie sa mai facă ceva, sa se prezinte la un spital de boli infecțioase? Va rugam sa ne îndrumați. Va mulțumesc anticipat. Cu respect, Corina Minculescu

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dana Obretin - Medic Specialist Boli Infecțioase, Expert DOC

Bună ziua, dacă mușcătura este de mai puțin de 7 zile și nepotul o să ia antibiotic nu este niciun pericol! Antibioticul este incorect! Nu se administrează Oxacilina!!! Si nici anti-tetanos-ul nu se administrează în mușcatură de capușaă! Dați-i Doxicilină 200 mg, 2 comprimate în doză unică în prima zi și apoi câte 1 cp pe zi, timp de încă 6 zile!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.