Cum să îmi aleg fondul de ten potrivit?

Bună ziua! Nu sunt adepta unui machiaj încărcat, însă de fiecare dată când îmi aplic fondul de ten, acesta fie devine prea uleios, fie prea uscat, deși am încercat mai multe tipuri de produse. Cum aș putea să îl fac să arate mai natural? Există și alte trucuri sau produse care mă pot ajuta să am un ten uniform și luminos?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dana Argeșan - Make-up Artist, Expert DOC

 Destul de neplăcută situația, mai ales că s-a transformat într-o loterie a șanselor de reușită a machiajului. 
 Sunt două soluții: ori crema este neadecvată pentru o priză bună a fondului de ten, ori este vorba de un sebum "acid" care dizolvă orice tip de fond de ten prin oxidarea prematură. 
 Sugestiile mele sunt: 
 -gomaj aplicat cu regularitate în raport cu tipul de ten pentru netezirea tenului și temperarea eliminării sebului. 
 -folosirea unei creme dermatocosmetica ( din farmacie) ce poate fi și o bună bază de makeup. 
 -folosirea unui primer pentru ten (optați pentru formulă ce sporește persistență fondului de ten fără să usuce tenul). 
 -fondul de ten în formulă dermatocosmetică ( pe bază de apă). 
 -fixarea acestora se face cu ajutorul unei pudre pulbere translucide. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.