Cum sa fac sa scap de candidoza vaginala?

Buna ziua! Va scriu in legatura cu o problema foarte serioasa, care ma supara de mai bine de un an. Tin sa mentionez ca am aflat ca am candidoza vaginala in urma unui examen ginecologic, in urma caruia am primit un tratament, atat eu, cat si prietenul meu. Din pacate insa, candidoza a reaparut la scurt timp, iar apoi am urmat un alt tratament, de data aceasta mai lung si mai eficient, insa nici acesta nu a ajutat prea mult. Stadiul infectiei pare destul de avansat intrucat atat eu, cat si prietenul meu, avem dureri in timpul actului sexual. Mi-as dori foarte mult sa putem rezolva aceasta problema, intrucat simt ca ne afecteaza relatia intr-un mod negativ si ne indeparteaza. Astept rapsunsul dvs. Multumesc anticipat, Raluca Ioana-Nemes

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

BUna, este posibil sa te fi reinfectat in conditiile nerespectarii unor anumite conditii igienice sau pe fondul scaderii imunitatii locale care a dus oricum la instalarea bolii. depinde ce tratament ati urmat- tu si partenerul- pentru ca medicamentele antifungice sunt  sub forma de creme, unguente, tablete si supozitoare vaginale (numite si ovule)iar tratament ulantifungic poate 1 zi, 3 zile sau 7 zile cu posibilitatea de a fi repetat in mai multe serii, de la caz la caz. O singura administrare chiar si la ambii parteneri nu garanteaza  eliminarea infectiei fungice cu Candida Albicans ci poate ca periodic tratamentul trebuie reluat.

Medicamentele eficiente in tratamentul candidozei vaginal sunt cremele cu butoconazol, clotrimazol crema, miconazol crema si terconazol. Unele dintre aceste medicamente sunt disponibile doar pe baza de prescriptie medicala, in timp ce altele sunt disponibile si fara reteta. 

Te rog citeste si acest articol pentru a afla ce este si  cum scapi de candidoza.

Retine si ca ovulele si cremele antifungice  sunt pe baza de uleiuri, deci pot compromite  prezervativele din latex care se pot rupe in timpul actului sexual.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.