Cum previn agravarea cirozei?

Am 53 de ani si dupa ce am ignorant cativa ani simptome care aparent ar fi fost de hepatita, anul acesta am fost diagnosticat oficial cu un inceput de ciroza. Ce as putea face ca aceasta sa nu se agraveze? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dana Obretin - Medic Specialist Boli Infecțioase, Expert DOC

Trebuie sa va adresati medicului pentru a face investigatiile necesare aflarii mai precise a cauzelor care au dus la aparitia cirozei hepatice si a initierii tratamentului antiviral in cazul depistarii unui virus hepatic.

Exista tratamente foarte eficiente si cu putine efecte adverse in cazul depistarii virusului hepatitei B sau C de care puteti beneficia si dumneavoastra. Este bine sa incepeti tratamentul inainte de aparitia complicatiilor cirozei hepatice cum ar fi hemoragia digestiva superioara, prezenta lichidului de ascita, hepatocarcinomuli.

De asemeni, medicul va va sfatui si legat de schimbarea stilului de viata si a regimului alimentar pe care va trebui sa-l urmati.

Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.