Cum pot scăpa de vergeturi după sarcină?

Bună ziua, am 34 de ani, și am nascut acum 9 ani 2 băieți gemeni și vreau să vă spun că burta mea e plină de vergeturi. Am încercat o grămadă de creme, masaje, dar fără nici un rezultat. Cred că ultima soluție este operația estetică - abdominoplastia. Puteți să-mi spuneți dacă există alt remediu? De curând am auzit de ceva băutură magică care ar ajuta la refacerea colagenului și te ajută să te menții tânără și multe alte super beneficii. Ce ziceți de această bautură? Să am așteptări de la ea, sau și asta e doar marketing? Vă mulțumesc mult, o zi frumoasa mai departe.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Într-adevăr, vergeturile pot fi o problemă de ordin estetic foarte supărătoare. Abdominoplastia de care scrii are indicaţie dacă a ramas şi piele în exces pe zona abdominală, acele falduri de piele. Vergeturile se pot şi îndepărta chirurgical, dar nu pe suprafeţe foarte mari şi cu o cicatrice care rămâne în urma intervenţiei chirurgicale. Din păcate, cremele acţioneaza mai puţin şi de cele mai multe ori cu rezultate nesatisfăcătoare pe vergeturile albe, deja constituite. Ele pot avea rezultate mai bune atunci când vergeturile sunt roşii, proaspăt apărute.

Rezultate satisfăcătoare pe vergeturile albe se pot obţine prin tehnici intervenţionale efectuate pe zonele afectate, care să producă o restructurare a ţesutului de la nivelul vergeturilor, cu apariţia unui ţesut mai sănătos. Aceste intervenţii sunt reprezentate de lasere ablative, peelinguri chimice, derma roller, microneedeling cu radiofrecvenţă. În mai multe şedinţe, numărul lor depinzând de tipul tehnicii folosite şi de particularităţile individuale ale fiecărui pacient, vergeturile albe se pot ameliora spectaculos şi chiar pot dispărea.

Băuturile şi suplimentele cu colagen de care aminteşti nu sunt nici pe departe suficiente pentru a remodela ţesutul de la nivelul vergeturilor.

Ar fi indicat sa consulţi un medic dermatolog care să evalueze exact extinderea, tipul, localizarea vergeturilor, pentru a îţi indica cele mai potrivite tratamente pentru tine.

Îţi doresc succes!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.