Cum pot sa scap de negi vacinali

Buna sunt Maria am 22de ani sunt insarcinata si de o luna mai aparut niste negi in zona intima am fost la doctor ,mai dat cu azot si nu mi trecut ce pot sa fac sa imi dispara ,ma deranjeaza foarte rau nu mai pot sa i suport ;Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna, ideal este ca aceste leziuni  sa fie cauterizate- cu laser, insa posibil conditia ta actuala(sarcina) sa nu fie cea mai buna perioada- intrucat operatiunea necesita anestezie locala, este o forma agresiva de interventie- deci trebuie  isa te sfatuiesti cu medicul dermatolog. In acelasi timp trebuie sa intelegi ca pe fondul sarcinii este posibila o scadere a imunitatii si deci e posibila si o reinfectare cu HPV- o anumita tulpina este responsabila de negii si verucile de acest tip, asa ca dupa nastere, ar trebui sa urmezi  cura de medicamente antivirale si lizina. Pentru moment, poti lua multa vitamina C din fructe, legume si suplimente pentru a stimula imunitatea sa lupte cu infectia virala.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.