Cum pot preveni reapariția unor tumori maligne pe piele?

Domnule doctor, am 31 de ani și acum 2 ani am scos o aluniță care a fost diagnosticată ca melanom malign. Ce aș putea să fac ca să previn apariția bolii, în afara protecției solare?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Cătălin Costovici - Medic Primar Oncologie Medicală, Expert DOC

M-ar fi interesat mai multe detalii legate de melanom. Stadiu, caracteristici, etc. 
Concret nu există un  stil de viață anume care să împiedice apariția unei asemenea boli. Tot ce putem face este să încercăm să reducem expunerea la factorii de risc. Și aici expunerea la radiațiile solare este cel mai important element. Factori de protecție, îmbrăcăminte adecvată, etc. 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.