Cum pot infrana pofta exagerata de mancare?

Dupa o perioada de mai bine de un an de dieta si sport, perioada dupa care am ajuns la greutatea dorita am pofte foarte mari de a manca orice si daca incep nu ma pot opri. Sportul a ramas printre activitatile de baza in viata mea. Greu ma lupt cu mine sa nu mananc cand imi e pofta si sa mananc cand imi e foame si nu tot timpul reusesc. Aceste momente dureaza pana cand efectiv mi se face rau de la cat am mancat. Nu conteaza daca e dulce sau sarat, ci sa fie alimente pe care normal nu le-as manca. (produse de patiserie, prajituri, produse prajite, orice). Dupa apare sentimentul de vinovatie si kg in plus bineinteles. Mentionez si ca dupa perioada asta in care am slabit cam 10 kg nu am mai avut nici ciclu si doctorul ginecolog mi-a prescris anticonceptionale Belara. Va rog frumos sa imi spuneti ce pot face in aceasta situatie. Va multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Felicitari pentru rezultatele obtinute! Imi pare rau ca acum va este atat de greu cu poftele. Va recomand sa luati legatura cu un psiholog care sa va ajute sa descoperiti motivele ascunse ale acestor pofte, sa le intelegeti si sa le si rezolvati.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.