Cum pot ameliora durerea din timpul actului sexual?

Am 22 de ani, mi-am inceput viata sexuala acum un an. M-am informat foarte bine inainte, am folosit protectie si lubrifiant, a durut destul de mult si nu am suportat penetrarea in totalitate. Am continuat sa incerc de-a lungul timpului, insa nu foarte des. Mereu tin cont de preludiu si am o stare foarte buna pana la un moment dat. In prezent, simt acelasi lucru. Durere puternica, ca si cum ar fi o bariera care impiedica penetrarea. Imi fac griji sa nu fie ceva ce necesita interventie chirurgicala. Mi-am explorat zona si simt ca exista o parte care blocheaza, ca o “bucata de carne”. Nu simt durere sau usturime in restul timpului. Ma doare doar cand incerc penetrarea.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua,

Întâi de toate, v-aș recomanda o programare la un medic ginecolog. Mai ales după ce v-ați început viața sexuală este important să ajungeți anual la un control de rutină, iar ginecologul v-ar putea confirma dacă ar exista într-adevăr vreun motiv organic pentru care simțiți acel disconfort. Apoi, dacă ați avut primul contact în urmă cu aproximativ un an, există posibilitatea să aveți un himen foarte elastic și acesta să fie motivul disconfortului. În rest, țineți cont și de faptul că majoritatea probelemelor din această sferă sunt mai degrabă de natură psihologică și poate că blocajul trebuie explorat pe cale terapeutică.

Sănătate și numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.